Περί twitter ο λόγος...

Αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω αυτό το post διότι τώρα που το twitter είναι μόδα και πλάκωσαν και οι του facebook έχουμε μπερδέψει κάπως τα μπούτια μας.
Από την στιγμή δε που εκατοντάδες Έλληνες επώνυμοι άρχισαν να twittάρουν έδεσε το σιρόπι και το γλυκό είναι έτοιμο.

Προσωπικά τιτιβίζω στο twitter από το 2008 και οι λόγοι που επέλεξα το twitter και όχι άλλο social media ήταν οι ίδιοι άγραφοι νόμοι που κάνουν το twitter να ξεχωρίζει από το κονιορτό των άλλων social media.

1) Μεγαλύτερη και καλύτερη ιδιωτικότητα.
δεν ενδιαφέρει κανέναν πως μας λένε, αρκεί ένα nick name και ένα avatar που μας αντιπροσωπεύει.

2)Μιλάμε ελεύθερα, στον ενικό ,δεν παρεξηγούμε κανέναν, αν δεν μας αρέσει κάποιος υπάρχει το unfollow ή ακόμα και το block.

3)Δεν δημοσιεύουμε ΠΟΤΕ dm που μας έστειλε κάποιος για κανέναν λόγο.

4) Δεν έχουμε likes και άλλες παρλαπίπες, αρκεί ένα RT για ένα twitt που μας άρεσε και θέλουμε να το μάθουν και άλλοι.

5) Δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσους followers έχεις, ούτε το ποιος είσαι στην κοσμική ζωή σου δίνει δικαιώματα παραπάνω, ΠΑΝΤΑ ενδιαφέρει το τι λες όμως.

6) Στα δημόσια πρόσωπα που έφτιαξαν λογαριασμό twitter για εμπορικούς σκοπούς, συνεχίζουμε να μιλάμε αν μας ενδιαφέρει η περίπτωση τους, όπως σε όλον τον άλλο κόσμο. Αν αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν πρόβλημα τους.
ΑΛΛΑ και όταν αυτοί μας μιλήσουν απλά και άμεσα δεν πιάνουμε την μύτη μας ούτε τους ξεφωνίζουμε. Αυτό είναι το twitter.

7) Το twitter σχεδιάστηκε για 140 χαρακτήρες, αν μπορείς να το καταλάβεις αυτό μπορείς να το χρησιμοποιείς για οτιδήποτε χωράει σε 140 χαρακτήρες.

8) Δεν ξεχνάμε ότι στον γραπτό λόγο δεν υπάρχει τρόπος να περάσεις συναίσθημα. Αν χωράει μια φατσούλα στο twitt :) :D :P καλό είναι να μπαίνει για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

9) Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειψη παιδείας, άρα και εμείς δεν τα ξέρουμε όλα.

10) Όλα τα παραπάνω είναι μπούρδες, άμα το έχεις το έχεις, αν δεν... μάταιος κόπος.