Συνταγή της γιαγιάς


Δεν είναι παράλογο ούτε αντι-προοδευτικό να πιστεύει κάποιος πως οι πιο επιτυχημένες συνταγές είναι των γιαγιάδων.
Συμφωνώ ότι σήμερα υπάρχουν σεφ που αυτοσχεδιάζουν και το αποτέλεσμα πολλές φορές τυγχάνει να είναι καλό.
Όμως όπως και να το κάνουμε η συνταγή της γιαγιάς έχει περάσει μέσα από εμπειρία χρόνων και το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό.
Αρκεί να τηρήσουμε πιστά την εκτέλεση της συνταγής από την μία και από την άλλη οι πρώτες ύλες να είναι ποιοτικά καλές.
Αν δηλαδή δεν έχουμε φρέσκα ή κατάλληλα υλικά ή καθαρά σκεύη μαγειρικής ακόμα και η συνταγή της γιαγιάς θα αποτύχει. Πόσο μάλλον ο αυτοσχεδιασμός κάποιου σεφ πάνω σε χαλασμένα υλικά...

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μοιάζει πολύ με τις πατάτες μπλουμ που τρώγαμε στο στρατό.
Ένα εξαιρετικά ανούσιο φαγητό αλλά αν δεν έχεις τίποτα άλλο τι να κάνεις;
Οι παλιές συνταγές της γιαγιάς όμως έχουν την ικανότητα να μεταμορφώσουν ακόμα και τις πατάτες μπλουμ σε ένα πολύ
εύγευστο φαγητό, αρκεί να συντρέχουν όλοι οι παραπάνω λόγοι.
Θα αναρωτιέται τώρα ένας λογικός άνθρωπος τι σχέση έχουν οι πατάτες μπλουμ με την Ελληνική οικονομία;
Μεγάλη απαντώ και εξηγώ:

Αυτό που ονομάζουμε Ελλάδα με ότι αυτό αποτελείτε, τα πάντα όλα που λέει και Αλέφαντος, είναι ακριβώς ένα μεγάλο τσουκάλι με πατάτες μπλουμ. Ήμαστε ένα ανούσιο ανακάτεμα , ένα συνονθύλευμα ξιπασμένων που ζούμε πάνω στην τέφρα των αρχαίων φύλλων που κατοίκισαν σε ένα κομμάτι της γεωγραφικής αυτής κουκκίδας. Μας φταίνε οι πολιτικοί για το χάλι μας ενώ οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο από μια προέκταση του εαυτού μας.
Μας φταίει ο γείτονας, μας φταίει ο παπάς, μας φταίει ο Θεός, μας φταίνε οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί, οι Εβραίοι, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, η γυναίκα μας, η πεθερά μας, τα αχάριστα παιδιά μας, μας φταίνε τα άντερα μας, αλλά ποτέ δεν φταίμε εμείς!

Μέσα σε αυτό το τσουκάλι λοιπόν που σιγοβράζουμε όλοι, καμία συνταγή και κανένας σεφ δεν μπορεί να μας ξεβρομίσει και να μας καθαρίσει. Καμιά συνταγή και κανένας σεφ δεν θα μας βγάλει από την γονιδιακή μούχλα που έχει το DNA μας.
Δεν μας σώζει ούτε το ΔΝΤ ούτε η Ευρώπη ούτε ο Εμίρης του Κατάρ που έρχεται σε 20 μέρες ούτε τίποτα.
Αν δεν αλλάξουμε DNA αν δεν μεταλλαχτούμε δηλαδή από μόνοι μας, αν δεν γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι τίποτα δεν θα γίνει ποτέ των "ποτών".
Το πως θα γίνει αυτή η αλλαγή το γνωρίζει ο κάθε ένας από εμάς καλύτερα, όλους μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε την συνείδηση του όμως δεν μπορεί κανείς να την κοροϊδέψει, ούτε καν ο ασυνείδητος άνθρωπος.

Πατάτες μπλουμ λοιπόν και όποιος αντέξει.

υγ. τα παιδιά μας, όπως και όλων των Ευρωπαίων τα παιδιά σύντομα θα στραφούν εναντίων μας και θα δικαιώσουν πολιτικά συστήματα και καταστάσεις που δεν θα ήθελα να ζω για να τις ζήσω. Αλλά να τις ζήσει το παιδί μου; το παιδί σου; τα παιδιά μας ρεεεε!
τα παιδάκια όλου του κόσμου τι φταίνε που εμείς ήμαστε Σατανάδες; :((