Αγροτική Πολιτική

Σήμερα 10 Απριλίου 2009 εγκαινιάζω και το blog μου.
Όταν ξεκίνησα αυτήν την διαδικτυακή μου προσπάθεια είχα σαν σκοπό να συνδυάσω το χόμπι μου, δηλαδή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Ελεύθερο Λογισμικό, με την ενημέρωση του καταναλωτή σε ένα και μόνο τομέα της αγροτικής παραγωγής, αυτόν που δραστηριοποιούμε με το όνομα ελαιόλαδο.
Επίσης ήταν μια καλή ευκαιρία να διαφημίσω την παραγωγή μου πράγμα κατανοητό νομίζω από τα μέχρι τώρα email που έχω λάβει από πολλούς φίλους.
Στις σκέψεις μου ήταν να δημιουργήσω σιγά, σιγά σελίδες με όσες ποιο πολλές πληροφορίες μπορώ για την ενημέρωση του καταναλωτή πάνω στο ελαιόλαδο. Χωρίς copy paste από το διαδίκτυο, αλλά με απλά και χωριάτικα πολλές φορές λόγια, να μπορώ να ενημερώσω για την αξία του ελαιόλαδου στην υγεία μας, αλλά όχι του ελαιόλαδου έτσι σκέτα, του γνήσιου και αγνού ελαιόλαδου χωρίς προσμίξεις και νοθείες.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν προς το παρόν στο site είναι ικανές για να ενημερώσουν σωστά τον καταναλωτή προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά πάντα μπορούν να προστεθούν και άλλες, πράγμα που θα γίνει.
Μετά άρχισα να δίνω κάποιες πληροφορίες για τους τρόπους καλλιέργειας των ελαιόδεντρων, τις ασθένειες που τα προσβάλουν και γενικότερα μια εικόνα για τις εργασίες που πρέπει να κάνει ένας αγρότης στους ελαιώνες.
Και σε αυτόν το τομέα υπάρχουν πάρα πολλά που έχω να δώσω σαν πληροφορία και θα γίνει σταδιακά μαζί με φωτογραφικό υλικό.

Όλα τα παραπάνω δεν προδιαθέτουν κατά την άποψη μου μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ μας. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι έχει νόημα η ενεργοποίηση των σχολίων για τους επισκέπτες του site.
Άλλωστε και το αντικείμενο είναι τέτοιο που μάλλον δεν βοηθάει για εκτενή διάλογο.

Τα γεγονότα όμως είναι τέτοια που με αναγκάζουν να δώσω και "πολιτική" χροιά στο site. Όχι κομματική αλλά πολιτική.
Τι εννοώ.
Επειδή η Ελλάδα πάσχει χρόνια τώρα και από αγροτική πολιτική αλλά και πολύ παραπάνω από ελαϊκή πολιτική, αποφάσισα να δημοσιεύω τις ενέργειες των εκάστοτε πολιτικών που,κατά την γνώμη μου πάντα, βλάπτουν τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών αλλά και των αγροτών γενικότερα.
Αυτό όμως θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να το κάνω με απενεργοποιημένα στα σχόλια των αναγνωστών. Από την στιγμή που θα ασκώ επώνυμα κριτική θεωρώ ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα η αντίθετη γνώμη να ακουστεί ισάξια, σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια...

Κλείνω το πρώτο μου post με δύο φράσεις που λένε πολλά:

"Ο κόσμος διολισθαίνει προς τον εθνικισμό και την απομόνωση. Εάν μια κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει για τη διάσωση των υπό κατάρρευση τραπεζών, γιατί να μην προστατεύσει εκτός από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης και τους αγρότες;"
Καθηγητής Τρέντμαν Πανεπιστήμιο Λονδίνου στην Ναυτεμπορική 11/12/2008

"Η χώρα που δεν έχει κτηματολόγιο δουλεύει με πελατολόγιο"
Σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου στην Καθημερινή 4/1/2009

Comments

open source farm

Ωραίος είσαι σύντεκτε... θα ήταν ωραία να είχαμε την πρώτη Open Source φάρμα στην Κρήτη. :D