Τα εννιά αιτήματα των "αγροτών"...

Τα εννιά αιτήματα είναι :

1- Οχι στην εκκαθάριση των μητρώων

2- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος

3- Προστασία της ντόπιας παραγωγής

4- Σύνδεση της παραγωγής με τις επιδοτήσεις

5- Μείωση Φ.Π.Α που συνεπάγεται και μείωση του κόστους παραγωγής

6- Πραγματικό πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια

7- Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής

8- όχι στην φορολογία των χωραφιών

9- Διπλασιασμό των αγροτικών Συντάξεων.

Δηλαδή τι ζητάμε εμείς οι αγρότες αυτήν την στιγμή;
Ας τα πάρουμε με την σειρά:

1- Οχι στην εκκαθάριση των μητρώων σημαίνει ότι δεν θα μάθουμε ποτέ σε αυτήν την χώρα ποιοι είναι πραγματικά αγρότες και ποιοι όχι.
Διότι πραγματικός αγρότης είναι αυτός που ζει την οικογένεια του από τα αγροτικά εισοδήματα και όχι αυτός που έχει ΚΑΙ αγροτικά εισοδήματα.
Δηλαδή αντί να ζητάμε εκκαθάριση των μητρώων ώστε να ξεχωρίσουν οι πραγματικοί αγρότες από όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό της Ελλάδας και έπειτα να βάζουμε τα αιτήματα μας πάνω στην βάση του κατα κύριο επάγγελμα αγρότη, λέμε όχι στην στήριξη του πραγματικού αγρότη. Αυτό φυσικά εξυπηρετεί όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν τους λόγους τους φυσικά να το βάζουν στην ατζέντα.
Διότι είναι ωραίο πράγμα να είσαι πχ επιχειρηματίας και να το παίζεις αγρότης, έχει τα τυχερά του...
Εις βάρος όμως των πραγματικών αγροτών, οι οποίοι έτσι μοιράζουν την πίτα τους με όλο τον κόσμο αλλά μάλλον το θέλουμε αυτό διότι ήμαστε φιλεύσπλαχνος κλάδος και αγωνιζόμαστε για το καλό όλων των Ελλήνων.

2- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σημαίνει ότι ζητάμε από το κράτος να μας δώσει χρήματα διότι τα προϊόντα μας πωλούνται σε χαμηλές τιμές κάτω του κόστους, και ότι το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό κτλ
Ακόμα και να υπήρχε διάθεση από το κράτος να ενισχυθούμε υλικά, διότι τα παραπάνω είναι αληθή σχετικά με το χαμένο εισόδημα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Όχι μόνο επειδή το κράτος έχει πιάσει πάτο στα οικονομικά. Ας πούμε ότι η κυβέρνηση υπό την πίεση των μπλόκων κτλ εύρισκε μια μικρή καβάτζα να μας την δώσει λόγω του δίκαιου αιτήματος μας. Σε ποιους θα την δώσει? Διότι εμείς δεν ζητάμε ενίσχυση για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά για όλους όσους έχουν αγροτικά εισοδήματα! Δηλαδή θα πρέπει να πάρει και ο γιατρός, ο δικηγόρος, ο τραπεζιτικός, ο σκύλος που έχασα και γενικά όποιος έχει αγροτικό εισόδημα.
Αν αυτό πιστεύετε ότι είναι σωστό τότε οκ εγώ είμαι εντελώς παλαβός και δεν μπορώ να το καταλάβω.

3- Προστασία της ντόπιας παραγωγής μπορεί σημαίνει πολλά. Δεν ξέρω πως την εννοούν οι "αγρότες" που την έβαλαν ως αίτημα, συνεπώς για είμαι δίκαιος την χαρακτηρίζω ως σωστό αίτημα. Άλλωστε δεν νομίζω ότι είναι σωστό στα νοσοκομεία, στον στρατό κτλ να προτιμούν κρεμμυδάκια Τουρκίας και όχι δικά μας? Να ένα μέτρο προστασίας πολύ απλό...

4- Σύνδεση της παραγωγής με τις επιδοτήσεις σημαίνει ότι έχουμε κάνει λαμογιές μεγάλες και δεν μας βγαίνει η ψηφιοποίηση; Λέω εγώ τώρα... Και δεν πρέπει να έχουν κάνει τις λαμογιές οι κατα κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά μάλλον οι μεγαλοτσιφλικάδες που δεν είναι αγρότες αλλά εισπράττουν τώρα 30 χρόνια τις επιδοτήσεις ...
Τέλος πάντων για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας και κοροϊδεύουμε και τον κόσμο, άλλους του ευνοεί η επιδότηση με την παραγωγή και άλλους όχι. Ανάλογα την καλλιέργεια. Αυτούς που κλέβουν πάντως, τους ευνοεί να πάει με την παραγωγή η επιδότηση και αυτό είναι γνωστό, ότι και αν καλλιεργούν.

5- Μείωση Φ.Π.Α που συνεπάγεται και μείωση του κόστους παραγωγής, σωστό αίτημα αν και οι πραγματικοί αγρότες στην μεγάλη τους πλειονότητα τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων και συμψηφίζουν το ΦΠΑ με αγορές που κάνουν...
Ξέρετε ποιοι δεν έχουν σίγουρα βιβλία;
Όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες διότι δεν μπορούν φυσικά να έχουν βιβλία εσόδων εξόδων και να κάνουν άλλη δουλειά...
Αλλά και αυτοί θα πρέπει να τύχουν της μείωσης του ΦΠΑ σύμφωνα με το αίτημα...

6- Πραγματικό πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια σωστό αίτημα και δίκαιο αλλά μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

7- Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής σωστό και αυτό, συμπληρώνω ότι αν δεν μπορεί να μας καλύπτει ο ΕΛΓΑ ας κάνουμε αυτασφάληση στην τελική.

8- όχι στην φορολογία των χωραφιών, αυτό δεν έχω καταλάβει ακριβός για πια φορολογία μιλάει. Αν εννοεί πως όταν αγοράζει αγροτική γη ένας αγρότης να μην πληρώνει φόρο συμφωνώ.
Αλλά ο αγρότης να έχει την απαλλαγή, όχι η χαρακτηρισμένη αγροτική γη να απαλλάσσεται της φορολογίας υπάρχει διαφορά...

9- Διπλασιασμό των αγροτικών Συντάξεων. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

Συνοψίζοντας έχω να πω ότι το πρώτο αίτημα απορρίπτει το δίκαιο κάποιων από τα παρακάτω αιτήματα αλλά και πολλών άλλων που δεν έχουν μπει στην ατζέντα.
Κρίμα πάντως, πίστεψα για μια στιγμή ότι κάτι θα άλλαζε αλλά για άλλη μια φορά ανακυκλώσαμε τον ίδιο μας κακό εαυτό.
Δεν κάνουν κουμάντο οι αγρότες ούτε αυτήν την φορά στα μπλόκα, είναι ξεκάθαρο, άλλοι παράγοντες και Παράγοντες κάνουν κουμάντο και τραβάνε από την μύτη τα ζωντόβολα για άλλη μια φορά.

Κάθε ένας και απάνω του λοιπόν και ο Θεός για όλους "συνάδελφοι"....

*η φωτογραφία είναι από το: http://www.penya-atenes.net/gr/