Καλώς ήρθατε!
Καλώς ήρθατε στο ψηφιακό μου σπίτι.

Εδώ βρεθήκατε μάλλον ψάχνοντας κάτι στο διαδίκτυο σε κάποια μηχανή αναζήτησης ή κάνατε κλικ σε κάποιο σύνδεσμο που οδηγούσε εδώ.
Για όποιον λόγο πάντως και αν είστε εδώ σας εύχομαι καλή διαμονή.
Όπως θα διαπιστώσετε εδώ θα βρείτε πληροφορίες για καλλιέργεια ελαιόδεντρων και παραγωγή λαδιού όπως και για φραγκόσυκα, σταμναγκάθι, ασκολύμπρους και όχι μόνο.

Πάνω πάνω στην σελίδα στο μαύρο φόντο υπάρχει το βασικό μενού με τις σελίδες μας, κάντε κλικ σε όποιο από τα παραπάνω σας ενδιαφέρει να διαβάσετε.
Στα αριστερά σας θα βρείτε αν κάνετε κλικ το blog μου ή κουτσομπολιό όπως το λέω. Εκεί γράφω και σχολιάζω ότι μου κάνει κέφι από την καθημερινότητα, από πολιτική μέχρι καλή μουσική κ.α
Επίσης στα αριστερά αν κάνετε κλικ στο Φιλικά και προτεινόμενα sites θα βρείτε μια σελίδα με διάφορα site τα οποία θεωρούμε ενδιαφέροντα. Τα sites δεν είναι συγκεκριμένης θεματολογίας απλά τα γουστάρω και σας τα προτείνω

Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή μαζί μου, για καλό σκοπό πάντα,κάντε κλικ στο Επικοινωνία πάνω πάνω στο μαύρο φόντο και εκεί θα βρείτε τον τρόπο.
Πρίν το κάνετε όμως αυτό διαβάστε το "A! Καλώς ήρθατε :)" και αυτό είναι πάνω πάνω στο μαύρο φόντο, γιατί ίσως αλλάξετε γνώμη.

Αν βρείτε χρήσιμα και εποικοδομητικά αυτά που θα διαβάσετε εδώ το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε ένα σύνδεσμο στον δικό σας διαδικτυακό τόπο. Αυτό βοηθάει να βγαίνουμε ψηλά στην αναζήτηση του google!

Αυτά :)

Η περιήγησή μας ξεκινάει από το χωριό Νοχιά, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κολυμβαρίου στην επαρχία Κισσάμου στα Χανιά Κρήτης.
Η περιοχή Κολυμβαρίου είναι Π.Ο.Π., δηλαδή περιοχή στην οποία υπάρχει παραγωγή Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης
και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το γνωστό σε όλους Ελαιόλαδο.
Τι είναι αυτό που το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα λάδια; Πρόκειται για Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο,
που παράγεται στα συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια κάποιας περιοχής, της οποίας το κλίμα, οι εδαφολογικές συνθήκες
και οι ποικιλίες της ελιάς ευνοούσαν από τα ιστορικά χρόνια και συνεχίζουν να ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου.
Τα ελαιόλαδα Π.Ο.Π. έχουν την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και υπόκεινται σε αυστηρούς εθνικούς και κοινοτικούς ελέγχους.
Το Κολυμβάρι άλλωστε είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για την εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδου που παράγει, αφού εδώ υπάρχει
και ένα από τα αρχαιότερα (ίσως σύμφωνα και με κάποιες πηγές το αρχαιότερο) δέντρο ελιάς στον κόσμο, η Ελιά των Βουβών,
στην οποία θα υπάρχει εκτενής αναφορά σε ξεχωριστή ενότητα του site.

Η ενασχόληση μου με την φύση και εν προκειμένω με την ελαιοκαλλιέργεια δεν είναι μόνο βιοποριστικό επάγγελμα. Είναι και το μεράκι μου.
Συνδυάζοντάς το, λοιπόν, και με άλλο ένα μεράκι - τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές - δημιούργησα αυτή την ιστοσελίδα. Δεν φιλοδοξώ να λύσω το βιοποριστικό μου πρόβλημα μέσα από αυτήν την σελίδα. Απλά συνδυάζω το επάγγελμα μου με το χόμπι μου, προβάλλοντας φυσικά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγω.
Σκοπός μου είναι μάλλον να ενημερώσω τον κόσμο σχετικά με την ιστορία της ελαιοκαλλιέργειας, καθώς και την θρεπτική αξία για τον άνθρωπο από την κατανάλωση γνήσιου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Σε δεύτερη φάση έρχεται και η πώληση ελαιολάδου. Στόχος μου δεν είναι το κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών μέσω αυτής της σελίδας. Στόχος μου είναι η Ελληνική οικογένεια, που θέλει να ξέρει τι τρώει, αλλά και να το αγοράζει σε τιμή προσιτή, χωρίς διαμεσολαβητές και υπεραξίες.
Με αυτόν τον τρόπο και εγώ φυσικά θα ωφεληθώ, αφού γλιτώνοντας τους μεσάζοντες θα κερδίσω κάποια cents του euro παραπάνω ανά λίτρο λάδι.

Αν, λοιπόν, έχετε διάθεση να μάθετε κάποια πράγματα σχετικά με το ελαιόλαδο, αν θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με την διαδικασία παραγωγής
του λαδιού, από την ημέρα που φυτεύεται ένα δέντρο ελιάς μέχρι την στιγμή που το λάδι καταλήγει στο πιάτο σας,
περιηγηθείτε στις ενότητες του site μας.

Ότι πληροφορία βρείτε είστε ελεύθεροι να την χρησιμοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε.
Μπορείτε να την αντιγράψετε να την ξανατυπώσετε και να την χρησιμοποιήστε όπως εσείς θέλετε, ακόμα και για εμπορικούς σκοπούς.
Αν, και μόνο αν, θέλετε, μπορείτε να αναφέρετε την πηγή σας, βάζοντας την διεύθυνση του site.
Αν όχι, καλή καρδιά!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ copy right σε οποιοδήποτε κείμενο, φωτογραφία ή το παραμικρό που θα πάρετε από εδώ.
Σας δίνονται όλα ελεύθερα για αναδημοσίευση κτλ αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μπουν αυτούσια ή μέρος αυτών σε οποιοδήποτε αρχείο ψηφιακό ή μη με αλλαγή δικαιωμάτων χρήσης.
Όπως σας δίνονται έτσι θα δίνετε.Καλή συνέχεια...
Γιάννης Αναγνωστάκης
Παραγωγός