Λίγα λόγια για την οικονομία της υπαίθρου


"πέτρα με πέτρα μην χτυπάς γιατί φωτιά θ`ανάψεις,
και θα καούν τα σύμπαντα και συ πικρά θα κλάψεις"

Ένα παλιό τραγούδι λέει, "τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια..." Ε! και οι μαντινάδες τραγούδια είναι που την αλήθεια λένε.
Καμιά φορά δηλαδή μπορεί να κάνουμε κινήσεις, πράξεις, να παίρνουμε αποφάσεις και γενικά να ενεργούμε χωρίς να υπολογίζουμε τις συνέπειες των πράξεων μας. Ίσως να θεωρούμε κάποιες ενέργειες μας ελάσσονος σημασίας και ότι δεν θα έχουν καμία σοβαρή επίπτωση σε κάτι αν είναι λάθος.
Η θεωρεία του χάους υποστηρίζει ότι το ανοιγόκλεισμα των φτερών μιας πεταλούδας στην Ιαπωνία μπορεί να δημιουργήσει κυκλώνα στην Αμερική.
Δηλαδή τα πάντα, όλες οι ενέργειες πχ έχουν σχέση στο Σύμπαν. (η κάπως έτσι Αγρότης είμαι μην ζητάτε να αναλύσω την θεωρεία...)
Η μαντινάδα ποιο πάνω λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ότι μπορεί κάποιος να έχει πιάσει δύο πέτρες και απλά να τις χτυπάει αδιάφορα, όμως από τις πέτρες βγήκε σπίθα η οποία φούντωσε και έγινε φωτιά και μας έκαψε όλους.

Οι 2 πέτρες είναι ο τουρισμός και τα αγροτικά προϊόντα.
Αυτός που τις χτυπάει είναι ο Έλληνας της υπαίθρου.
Η σπίθα είναι η φτώχεια.
Η φωτιά είναι η απόγνωση και η οργή.

Μέχρι τώρα οι αγρότες είχαν αφεθεί στο έλεος του Θεού να χτυπάν τις 2 πέτρες, μέχρι που ήρθε η κρίση και βγήκε η πρώτη σπίθα...
Σύντομα φουντώνει η φωτιά και τρέχα γύρευε...

Πως φτάσαμε μέχρι εδώ όμως;