Προδιαγεγραμμένο μέλλον;

Μετά τις τελευταίες υπογραφές από μεριά ευρωπαϊκής ένωσης η ταφόπλακα μπήκε για όλους τους Ευρωπαίους αγρότες της λεκάνης της Μεσογείου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπόγραψε συμφωνία με τρίτες χώρες από την λεκάνη της Μεσογείου για κατάργηση των δασμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.
Επίσης την ίδια υπογραφή αντάλλαξε με την Βραζιλία.
Και για να μην νομίζουν ότι είμαστε όλοι βόδια και τρώμε άχυρα, γνωρίζουμε ότι ο λόγος που μπήκε η πρώτη γεωργική χώρα της λατινικής Αμερικής στο παιχνίδι είναι ότι ανήκει στο Νότιο Ημισφαίριο οπότε τον χειμώνα που στην λεκάνη της Μεσογείου θα υπάρχει πρόβλημα θα έχουν εξασφαλίσει φτηνή τροφή για τους Ευρωπαίους φρίτζιδες από εκεί οπότε εκτός από την υπαίθρια παραγωγή πήρε ο διάολος και την θερμοκηπιακή.
Εννοείται όμως ότι στην συμφωνία αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας. Διότι αυτά τα παράγουν οι Βόρειες Χώρες και δεν πρέπει να τους αγγίξουμε.
Με λίγα λόγια η Ευρώπη εξασφάλισε φτηνή τροφοδοσία σε οπωροκηπευτικά, φρούτα, λαχανικά κτλ από τρίτες χώρες, όπου τα μεροκάματα έχουν 2-3$ και ο ευρωπαϊκός νότος να πάει να κάνει άλλη δουλειά...
Γαλακτοκομικά και κρέας όμως που παράγονται στην βόρεια Ευρώπη δεν μπορούμε να τα αγγίξουμε διότι δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε τους συμπατριώτες μας.
Όλα αυτά τα καταλαβαίνω, άλλωστε Ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει παρά μόνο στα χαρτιά. Υπάρχει η Γερμανία η Ολλανδία, η Δανία, η Πολωνία και οι άλλοι...
Προσπαθώ να καταλάβω όμως τι ρόλο έχουν υπολογίσει να παίξει ο αγροτικός νότος (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία). Ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια πάει για φούντο.
Προφανώς θα πουληθεί ότι έχει μείνει απούλητο και θα αξιοποιηθεί τουριστικά;
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι μέλλον μας επιφυλάσσει η νέα εποχή.
Δηλαδή ενώ είναι προδιαγεγραμμένο τελικά δεν μου βγαίνει το σενάριο.
Τι διάολο θα μας κάνουν; θα μας εξαφανίσουν; Θα μας πάνε αλλού; απλά αδιαφορούν για την πάρτι μας;
Ο ευρών αμειφθήσεται με:
1lt λάδι Τυνησίας
1 παγοκολόνα χυμό Αργεντινής
1 σκόρδο Κίνας
1κιλ πατάτες Αιγύπτου
2 κρεμμυδάκια φρέσκα Μαρόκου
διάφορους ξυρούς καρπούς Ινδίας
και για να μην ξεχνιόμαστε
2 Αυγά ΤΟΥΡΚΙΑΣ

*η photo είναι κλεμμένη από το koukouvagia.blogspot.com